Kulutusluotto on Suomen suosituin lainatuote

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina joka on suuruudeltaan yleensä 3000 – 60.000 euroa.

Kulutusluottojen maksuajat on kiinteitä ja ne on yleensä väliltä 1 – 15 vuotta.

Kulutusluotto on ollut Suomalaisten suosituin lainatuote jo usean vuosikymmenen ajan ja lähes jokaisella taloudella on jossakin elämänsä vaiheessa jokin kulutusluotto.

Se miksi kulutusluotto on niin suosittu piilee siinä, että se on lainatuotteena erittäin yksinkertainen ja helposti ymmärrettävä.

 

Mihin tarpeeseen kulutusluottoja haetaan?

Kulutusluottojen käyttökohteita on lähes yhtä monta, kuin on hakijoitakin.

Jokainen lainanhakija saa itse päättää sen, miten oman lainansa käyttää.

Yleisimpiä käyttökohteita ovat kuitenkin suuremmat kertaluontoiset hankinnat, kuten auto, moottoripyörä, kodinkone, remontti tai lomamatka.

 

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Yleisin ikäraja kulutusluotolle on 20 vuotta, mutta netissä toimii myös lainapalveluita kuten VarmaLaina.fi jossa ikäraja on vain 18 vuotta.

Muut ehdot kulutusluoton saamiselle ovat:

  • Puhtaat luottotiedot
  • Säännölliset tulot
  • Suomen kansalaisuus
  • Oma pankkitili
  • Oma puhelinliittymä

 

Kuinka nopeasti voin saada kulutusluoton tilille?

Nykyään kun haetaan pikavippi netistä, sen saa tililleen varsin nopeasti.

Jos haet lainaa arkipäivänä kello 7.00 – 20.00 välisenä aikana, saat sen tilillesi jopa noin 15 minuutin sisällä.

Muina aikoina haettaessa lainan saaminen tilille voi siirtyä seuraavalle päivälle.

Jos haet lainaa viikonloppuisin, voi lainan saaminen tilille viedä 1 – 3 vuorokautta.

 

Missä kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa?

Kulutusluottojen kilpailuttaminen on varsin viisasta, sillä pienikin ero lainan korossa tekee suuren summan, kun ottaa huomioon koko laina-ajan.

Vaikka kulutusluottojen ja muidenkin lainojen kilpailuttaminen on hyödyllistä, valitettavan harva kuitenkaan vaivautuu sitä tekemään.

Kulutustuotteiden hintaseuranta on kuitenkin erittäin yleistä, joten toivottavasti se laajenee myös rahoituspuolen tuotteisiin.

 

Tarvitsenko vakuuksia tai takaajia?

Nykyään suurin osa kulutusluotoista myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia.

Muutamilla netissä toimivilla pankeilla on määritetty jokin lainasumma, johon asti voidaan myöntää lainaa heti ilman vakuuksia.

Toisin sanoen suurempien lainojen kohdalla lainaan voidaan vaatia henkilötakaaja tai toinen yhteisvastuullinen lainanhakija.

 

Kuinka monta lainapalvelua suomessa myöntää kulutusluottoja?

Tällä hetkellä suomessa toimii reilusti yli sata lainapalvelua, joista voi hakea lainaa.

Vuoden 2019 syksyllä suomessa tulee voimaan uusi korkokatto, jolla halutaan karsia markkinoilta pois kaikki sellaiset lainatuotteet, joiden todellinen vuosikorko on yli 20 %.

Uuden lain astuessa voimaan lainapalveluiden määrä tulee varmasti tippumaan, sillä markkinoilta tulee poistumaan kymmeniä lainapalveluita jotka eivät pysty tarjoamaan lainaa alle 20 % korolla.

Tässä alla lista kaikista suomen suosituimmista lainapalveluista, joista voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia ja takaajia:

 

HPB suosittelee tutustumaan tarkemmin alla oleviin kulutusluottoihin.

 

Bank NorwegianBank Norwegian tarjoaa asiakkailleen kulutusluottoa väliltä 1000 – 60.000 euroa. Asiakas voi hakea lainaa, jos hän on täyttänyt 23 vuotta eikä hänellä ole tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä. Lainalle on mahdollista saada takaisinmaksuaikaa jopa 15 vuotta, mutta tyypillisesti lainan maksuaika on lyhyempi. Minimi maksuaika on yksi vuotta. Lainaa maksetaan takaisin kerran kuukaudessa, mutta mikään ei toki estä asiakasta maksamasta lainaa takaisin suuremmissakin erissä oman maksukyvyn mukaan.

Lainan korko lasketaan aina yksilöllisesti ja korko vaihtelee 6,99 %- 21,99 % välillä. Esimerkki Bank Norwegian kulutusluotosta on seuraavanlainen: 10.000 € lainalla viidelle vuodelle 8,88 % esimerkkikorolla (todellinen vuosikorko 10,82 %) tulee kokonaiskustannuksesi 12.815 €, mikä vastaa 212 € kuukaudessa. Laina-aika 1 – 15 vuotta. Suurin efektiivinen korko 37,97 %.

 

FerratumFerratum Prime -laina on monelle asiakkaalle ollut hyvä ratkaisu, kun lainaa on tarvittu suurempaan hankintaan nopeasti 3000 – 20 000 euroa. Lainalle on mahdollista saada maksuaikaa 12 kuukaudesta jopa 120 kuukauteen asti. Hakemuksen täyttäminen onnistuu hetkessä maksuttomalla hakemuksella verkossa, eikä lainaa varten hakijan tarvitse hankkia takaajia tai vakuuksia. Lainan hinnoittelu on hakijalle varsin selkeä eikä lainaan aiheudu avausmaksun lisäksi mitään piilokuluja.

Esimerkki Ferratum Prime-lainasta: Hakija tarvitsee lainaa 6000 euroa, lainan takaisinmaksuaika 4 vuotta, avauspalkkio 149 euroa, lainan kuukausierä 203,88 euroa, lainan kokonaiskustannukset 9786,24 euroa, todellinen vuosikorko 29,92 %. Laina maksetaan hakijan tilille kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana ja kun laina on hakijan tilillä, hän voi käyttää sen heti parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa.

 

Varmalaina.fiVarmaLaina.fi on kahteen edellä mainittuun lainapalveluun verraten hieman erilainen palvelu. VarmaLaina.fi on lainankilpailutuspalvelu, joka kilpailuttaa hakijan lainan jopa 30 eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Kilpailutettavat lainasummat ovat 100 eurosta jopa 60 000 euroon saakka eikä lainan kilpailuttaminen maksa hakijalle mitään. Anna alan ammattilaisten kilpailuttaa lainasi ja saat parhaiten selville mistä löytyy edullisin laina.

VarmaLainan kilpailuttamasta kulutusluotosta on tässä esimerkki: Kilpailutettu laina 10.000 euroa, Maksuaika 5 vuotta, Kuukausierä 217,50 euroa, Maksat takaisin 13.050 euroa, Todellinen vuosikorko on 11,76 %. Kuten huomaat, laina on hyvin kilpailukykyinen muihin vastaaviin kulutusluottoihin verraten. Lainan kilpailuttaminen ei vie hakijalta sen kauemman aikaa, kuin lainan hakeminen yhdestä paikasta. VarmaLainan etuna on, että yhden hakemuksen täyttämällä saat useita, jopa kymmeniä lainatarjouksia.

 

Hakijan on hyvä muistaa seuraavat asiat

Laina tulee aina maksaa takaisin lainasopimuksessa olevan suunnitelman mukaisesti. Lainan huolimaton käyttö tai lainan maksamatta jättäminen saattaa aiheuttaa hakijalle myöhemmin ongelmia. Myönnetyn lainan jokainen hakija saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa, kuten auton ostoon, häiden suunnitteluun tai esimerkiksi lomamatkaa varten. Kulutusluotto ei ole paras mahdollinen vaihtoehto akuuttiin lainatarpeeseen. Jos tarvitset pientä lainaa, suosittelemme tutustumaan pikavippi – osioon.

 

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kulutusluottoa on kahdenlaista, vakuudellisia kulutusluottoja sekä vakuudettomia. Kaikki edellä mainitut lainapalvelut sekä monet muut verkossa toimivat lainapalvelut myöntävät lainaa ilman vakuuksia. Ei ole väliä haetko lainaa 100 vain jopa 60.000 euroa, voit saada sen ilman vakuuksia nopeasti tilille. Vakuudettomat lainat ovat monen suomalaisen mielestä olleen hyvä vaihtoehto, koska lainalle ei tarvitse etsiä lähipiiristä vakuuksia tai henkilötakausta.

Vakuudellisella lainalla tarkoitetaan, että lainalle tulee olla jokin vakuus. Vakuutena käy yleensä oma asunto, auto tai vaikka henkilötakaus. Vakuudellinen laina on siitä hyvä, että jos hakija hakee lainaa suuremman määrän, on lainan takaisinmaksu paremmin turvattu. Yhteishakija on yhtälailla vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin hakija itse. Yhdessä haettuun lainaan saa usein paremmat lainaehdot sekä pidemmän takaisinmaksuajan.

 

Kulutusluoton maksu tilille

Kulutusluottoa ei voida maksaa Suomen laina mukaan tilille yöllä. Myönnetty laina maksetaan hakijalle kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana. Usein jos hakija on hakenut lainaa aamupäivällä, hänelle voidaan maksaa laina tilille jopa iltaan mennessä. Näin nopea lainan maksaminen onnistuu oikeastaan vain nettihakemuksen kautta. Kivijalkapankkien laina ei siirry hakijan tilille näin nopeasti, vaan lainan tilille maksua joutuu odottamaan monta päivää. Jos tarvitset kertaluontoisesti tilille maksettavan lainan, suosittelemme hakemaan lainaa netistä. Lainan korko tai kulumaksut eivät enää nykyään ole pankkilainaa juuri kalliimmat ja syksyllä voimaan tuleva laki muuttaa tilannetta entistä paremmaksi kuluttajalle. Syksyn 2019 lain myötä lainan todellinen vuosikorko ei saa nousta 20 % korkeammaksi.

 

Kulutusluotto monenlaiseen käyttöön

Jokainen lainaa hakeva ja sitä saava henkilö saa itse määrittää mihin tarkoitukseen hän lainan käyttää. Lainapalvelu ei voi rajoittaa lainan käyttämistä mitenkään. Toki jokainen lainapalvelu toivoo hakijalta vastuullista lainan ottamista harkittuun hankintaan. Olit sitten hakemassa lainaa netistä tai pankista, muista että laina tulee maksaa sovitusti takaisin. On täysin harha luulo, että netistä haetun lainan saisi jotenkin löyhemmin perustein kuin pankista. Näin ei tokikaan ole. Nettipankin ja rahoitusyhtiöt tarkistavat hyvin tarkkaan hakijan tiedot ja jokaiselle hakijalle tehdään henkilökohtainen riskianalyysi annettujen tietojen perusteella. Täytä lainahakemus aina huolellisesti ja täytä jokainen kohta. Puutteellisesti tai huolimattomasti täytetty hakemus voi johtaa hakemuksen hylkäämiseen. Myönnetyn lainan hakija saa käyttää mm. autoon, hammas- tai eläinlääkärikuluihin, häämatkaan tai vaikka pieneen pintaremonttiin.

Kulutusluotto on kertalaina, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että laina maksetaan kertaluontoisesti heti hakijan tilille. Kulutusluotto on Suomen suosituin laina, koska laina maksetaan nopeasti tilille ja lainasummat ovat tarpeeksi suuria jopa suurempia hankintoja varten. Toinen suosittu lainatuote on joustoluotto. Joustoluotto on ehdoiltaan joustavampi. Siinä asiakas voi nostaa lainaa aina sen hetkisen lainatarpeen mukaan tililleen. Lainan kulut ja korko määräytyy nostojen mukaan eikä koko lainasta joudu heti maksamaan kuluja ellei koko lainaa nosta kerralla tililleen.

 

Lainaa vastuullisesti

Harva meistä selviää elämäänsä siten, ettei lainaa tarvitse ottaa missään elämänvaiheessa. Lainan ottamisessa ei ole mitään väärää, kunhan vain ymmärtää ottaa lainaa oman taloudellisen tilanteen mukaisesti. Useilla lainapalveluilla on tarjota hakijalle maksuton lainalaskuri, jonka avulla hakija voi laskea itselleen sopivan lainamäärän. Lainalaskuri laskee syötetylle lainasummalle laina-ajan, koron sekä kuukausierän. Muuttamalla annettuja ehtoja, voit suunnitella itsellesi sopivan lainan, juuri sopivalla takaisinmaksuohjelmalla. On kuitenkin tärkeä muistaa, että lainalaskurin antama tulos on vain suuntaa antava arvio. Tarkan ja luotettavan arvion saat vain pyytämällä maksuttomat lainatarjoukset lainapalveluista. Lainahakemuksen täyttäminen ja tarjouksien vastaanottaminen ei koskaan sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Tutustu lainatarjouksiin rauhassa kotona ja päätä minkä lainatarjouksen haluat hyväksyä. Ellei mikään tarjouksista miellytä, voit hylätä kaikki tarjoukset. Pelkkiin esimerkkiin tutustuminen ei anna hakijalle koko totuutta lainan kuluista ja koroista. Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle oman henkilökohtaisen lainatarjouksen.

  1. Ota lainaa vain sen verran mitä tarvitset
  2. Älä elä yli varojen
  3. Ota suurempaan lainan lähipiiristä takaaja
  4. Tutustu aina lainaehtoihin tarkasti
  5. Tarjouksien vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen

 

Tähtiarvostelu arikkelille kulutusluotto