Lainalaskuri

Tarjoamme palvelumme käyttäjille ilmaisen lainalaskurin. Lainalaskuri on hakijan tukena, kun hän miettii lainalleen sopivaa maksuaikaa. Lainalaskurin avulla lainan kulujen ja koron hahmottaminen on selkeämpää. Lainalaskuri tarjoaa sinulle seuraavat ominaisuudet:

 • Laske maksutta erisuuruisten lainojen korot, lyhennyserät sekä kokonaiskustannukset
 • Vertaile miten kuukausierä vaikuttaa, jos lyhennystapa on annuiteetti tai tasalyhennys
 • Näet myös maksusuunnitelman lainallesi

Lainalaskurin avulla omaan talouteen sopivan lainan suunnittelu on helpompaa. Lainaa ei koskaan kannata ottaa ylivarojen, joten sen vuoksi on tärkeää tietää millainen kuukausierä tulisi olemaan eri lainasummalle, eri laina-ajalla. Tätä asiaa on vaikea suunnitella ns. omassa päässään, joten avuksi kannattaa ehdottomasti ottaa maksuton lainalaskuri.

Toki on tärkeää muistaa, että lainalaskurin antama arvio on vain koneen antama tulos tietyille hakuehdoille. Tarkan arvion lainasi kuluista, lyhennyserästä ja kokonaiskustannuksista saat pyytämällä lainatarjouksen valitsemastasi lainapalvelusta.

Vinkki: VertaaLainaa.fi – palvelussa kerrotaan tarkemmin lainalaskurin käytöstä ja mistä voit hakea lainaa tarvitsemallesi lainasummalle.

Laske lainan kuukausierät ja lainan kokonaiskustannukset
10 00010 000 000
160
050
 
 
 

Annuiteettilyhennys tarkoittaa sitä, että kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä samansuuruisia ja laina-aika määritetään lainapäätöksen yhteydessä. Tämä lyhennystapa on hyvä vaihtoehto, jos haluat tietää tarkalleen laina-aikasi ja taloudellinen tilanteesi kestää mahdolliset korkovaihtelut.

Tasalyhennyksessä laina on koko laina-ajan samansuuruinen, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron vaihtelun mukaan. Tämä tarkoittaa lyhyesti sitä, että jos korkotaso nousee myös kuukausieräsi nousee, jos korkotaso laskee, kuukaudessa oleva lyhennyserä pienenee.


 

Lainalaskurin avulla lainaa juuri sopivasti

Lainalaskuri on hakijalle maksuton apuväline, kun lainabudjetin suunnittelu on ajankohtaista. Mietin budjetin laskemisessa seuraavia seikkoja:

 1. Mieti paljonko tarvitset lainaa?
 2. Millainen maksuaika olisi mielestäsi sopiva kyseiselle lainasummalle?
 3. Kuinka suuresta lainanlyhennyksestä selviäisit helposti joka kuukausi, jopa vuosien ajan?
 4. Kestääkö taloutesi korkovaihtelut tai elämänmuutokset?
 5. Millainen olisi sopiva lainakorko?

Yllä mainitut asiat, kun ovat selvillä olet jo hyvällä mallilla lainan suunnittelussa ja unelmien toteutumisessa. Seuraavaksi syötä haluttu lainasumma, laina-aika sekä todellinen vuosikorko laskuriin. Näet heti miten nämä kolme tärkeää lukemaa vaikuttaa kuukausierään, korkoon sekä takaisinmaksettavaan summaan. Voit muuttaa lainan määrää, maksuaikaa sekä korkoa niin monta kertaa, että lukemat alkaa vastata omaa maksukykyäsi parhaiten.

Onko sinulla tarvetta pienelle lainalle millaista lainalaskuri ei pysty laskemaan? Silloin, suosittelemme miettimään olisiko pikavippi sinulle oikea lainatuote.

 

Ota nämä asiat huomioon lainasuunnittelussa

Lainalaskurin antama tulos on aina suuntaa antava. Kun olet miettinyt itsellesi sopivan lainasumman, sopivalla laina-ajalla. Täytä lainapalvelun lainahakemus. Muista, että hakemuksen täyttäminen ja tarjouksen vastaanottaminen ei ole koskaan sitova päätös. Sen vuoksi on suositeltavaa hakea lainaa useammasta lainapalvelusta, niin vertailukohteita on useampia. Ellet jaksa täyttää montaa lainahakemusta, hae lainaa suoraan lainan kilpailutuspalvelusta, kuten VarmaLaina.fi palvelusta.

Kun olet saanut lainatarjoukset, kannattaa lainatarjouksia vertailla kokonaisuutena. Huomio koron lisäksi lainan kokonaiskustannukset, lainaehtojen joustavuus (maksu- tai lyhennysvapaa) sekä muut lisäpalvelut. Lisäpalveluilla tarkoitetaan esimerkiksi eräpäivänsiirto tai lainan myöhempi korotus.

 

Laina kannattaa aina kilpailuttaa

Olit sitten hakemassa pientä tai suurta lainaa, kannattaa se ensin miettiä tarkoin esimerkiksi lainalaskuria apuna käyttäen. Näin saa aina paremman käsityksen millaiseen lainaan on oikeasti varaa. Helposti lainahakemusta täytettäessä tulee sortuneeksi liian suuren lainan hakemiseen eikä tule ajatelleeksi lainan todellisia kustannuksia kokonaisuudessaan. Hae lainaa aina harkitusti omaan talouteesi nähden ja tarvittaessa kilpailuta pikavippi, kulutusluotto tai mikä tahansa muu laina ennen lopullisen päätöksen tekoa. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen asiakas on aina velvollinen maksamaan lainan takaisin lainaehtojen mukaisesti.

Lainan kilpailuttaminen mahdollistaa, että saat laajan käsityksen siitä mistä löytyy sinun lainatarpeeseen sopiva edullinen laina. Lainan kilpailuttaminen useamman lainantarjoajan välillä on täysin maksutonta. Esimerkkinä lainan kilpailuttamisesta on VarmaLaina.fi, joka kilpailuttaa hakijan lainan yli 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen välillä hetkessä. Lainan kilpailuttaminen ammattilaisten avulla on hakijalle täysin maksutonta. Lainan kilpailutuspalvelu saa oman palkkionsa aina yhteistyöpankeilta, ei koskaan asiakkaan pussista.

 

Lainalaskurin käyttö on kaikille maksutonta

Näin se juuri on, mutta lainan hakeminen vaatii hakijalta muutamat ehdot.

Seuraavilla seikoilla varmista itsellesi parhaimman mahdollisen lainansaannin.

 • Hakijan tulee olla Suomen kansalainen
 • Hakijalla tulee olla säännölliset ja riittävät tulot
 • Lainaa ilman luottotietoja ei voi hakea netistä eikä kivijalkapankista
 • Hakijalla tulee lisäksi olla vähintään 18 vuoden ikä

Näistä asioista hakijan ei tarvitse lainaa hakiessa miettiä.

 • Hakija ei tarvitse netistä haettavaa lainaa varten takausta tai muita vakuuksia
 • Lainahakemuksen ovat aina maksuttomia
 • Hakemuksen voi täyttää mihin vuorokauden aikaan tahansa
 • Lainatarjouksen pyytäminen ei sido hakijaa vielä mihinkään sopimukseen