Pikavippi

Pikavippi on usein nopeaa lainatarpeeseen myönnetty laina. Pikavippi käytetään yleensä, johonkin hankintaan, joka tulee yllättäen. Esimerkkinä tästä pesukoneen hajoaminen tai auton rikkoutuminen. Pikavippiä tai mitään muutakaan lainaa ei myönnetä henkilölle, jolla ei ole luottotiedot kunnossa. Muita seikkoja ovat; täysi-ikäisyys, säännölliset/riittävät tulot sekä Suomen kansalaisuus.

Muista nämä, kun haet pikavippiä:

 • Ota lainaa vain sen verran kuin tarvitset.
 • Pikavippi ei ole oikea lainatuote, jos ei pysty maksamaan lainaa nopeasti takaisin.
 • Pikavippi on muutamasta sadasta eurosta, muutamaan tuhanteen euroon ole laina.
 • Suurempaa lainaa tarvitsevat, kannattaa tutustua kulutusluottoon.
 • Älä ota lainaa, jos epäilet omaa maksukykyäsi riittämättömäksi.

Vinkki: VertaaLainaa.fi – palvelu esittelee, mihin mitäkin lainaa kannattaa hakea.

 

Pikavippi esiteltynä

Pikavippi on hyvä vaihtoehto henkilölle, jolla sattuu elämässä arvaamaton rahantarve. Yleensä tämä rahantarve on suuruudeltaan 100 – 1000 euroa. Tällä summalla saa helposti ostettua uuden pesukoneen tai hankittua autoon paremmat renkaat. Yleinen syy pikavipin ottoon voi olla myös ikävä sairastuminen itsellä, lapsella tai lemmikillä. Näihin ei aina pystyy varautumaan eikä kaikilta löydy tililtä yhtäkkiä montaa sataa euroa. Pikavippiä varten hakijan ei tarvitse hankkia takaajaa tai vakuuksia, vaan henkilö voi hakea itselleen sopivan pikavipin maksuttomalla hakemuksella, vaikka heti. Pikavippihakemus on maksuton ja hakemuksen täyttämisen jälkeen hakija saa heti alustavan lainapäätöksen voidaanko hänelle todennäköisesti myöntää lainaa. Kaiken ollessa kunnossa, hakija saa tiedon pikalainan maksamisesta tilille. Myönnetyn lainan jokainen asiakas saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa.

Vinkki: Digipaper.fi – palvelu esittelee, mihin ja miten pikavippi kannattaa hakea.

 

Kuka voi hakea pikavippiä?

Hakijan tulee olla Suomen kansalainen, jolla on puhtaat ja hyvin hoidetut luottotiedot. Hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä. Lainaa ilman vakuuksia voi saada mutta pikavippiä ilman luottotietoja on mahdoton saada. Heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen hakijalle tehdään automaattinen tietojen tarkistus ja jos hakijan tiedoissa on maksuhäiriömerkintä, on se automaattisesti hylätty päätös. Hakijalta edellytetään myös vähintään 18 vuoden ikää, mutta osa pikavippipalveluista vaatii korkeampaa ikää, kuten esimerkiksi Ferratum.fi, jossa hakijalla tulee olla ikää vähintään 21 vuotta. Jokainen lainapalvelu ilmoittaa tarkasti oman ikärajansa. Muita tarvittavia seikkoja ovat mm. suomalainen pankkitili, oma matkapuhelinliittymä sekä omat henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Kulutusluotto lainatuotteiden ikärajat ovat yleensä korkeammat kuin pikavipeissä.

 

Kuinka nopeasti pikavipin saa käyttöönsä?

Nimensä mukaisesti pikavippi on nopea laina, joka pyritään maksamaan hakijan tilille myönteisen päätöksen jälkeen jopa muutamassa minuutissa. Ellei pikavippi olisi nopea, menettäisi se merkityksensä ja jokainen hakija ottaisi kenties mielummin suuremman kulutusluoton. Pikavipin ajatuksena on, että hakija saa lainaa heti tarvitsemansa määrän akuuttiin rahatarpeeseen. Pikavippi maksetaan Suomen lain edellyttämällä tavalla kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana. Yöllä pikalainaa ei voida maksaa hakijan tilille. Joustava -luotot ovat hieman erilaisia. Niissä ensimmäinen nosto tulee tehdä kello 7 ja 23 välillä, mutta seuraavat nostot pystyy tekemään mihin vuorokauden aikaan tahansa. Jos haluat tutustua tarkemmin tämäntyyppisiin lainoihin, lue osio joustoluotto.

 

Lainaa nopeasti tilille

Elämä yllättää toisinaan hyvällä tavalla ja toisinaan huonommin. Valitettavan usein pienet arvaamattomat tapahtumat vaativat jonkinlaista rahanmenoa. Näillä tämän tyyppisillä yllätyksillä tarkoitetaan esimerkiksi pesukoneen hajoamista, tapaturmaa, auton hajoamista tai mukavana yllätyksenä mahdollisuutta lomamatkaan.

 • Auton hajoaminen ei ole monellekaan töissä käyvälle tai lapsia harrastuksiin kuskaavalle mikään pikkujuttu. Autoa, kun tarvitsee joka päivä ja jopa monta kertaa päivässä. Auton korjaamisella on siis kiire. Korjaaminen maksaa kuitenkin helposti sen muutaman satasen. Kaiken lisäksi uudempia autoja ei edes itse pysty korjaamaan, vaan se tietää auton viemistä korjaamolle, joka tietää taas lisää kustannuksia. Työkustannukset sekä autoon tilattavat osat nostavat korjauskustannuksia tuntuvasti. Tällöin nopea pikavippi voi olla paikallaan ja lainan takaisin maksaminen onnistuu seuraavasta tilistä, kun asia on jo tiedossa.

 

 • Pesukoneen tai jonkin muun kodinkoneen hajoaminen ei varsinkaan lapsiperheessä ole mikään mukava asia. Jo muutaman päivän, kun on ollut pesemättä pyykkiä, on vaatevuori jo melkoisen korkea. Astioiden käsin tiskaaminen vie tuhottoman paljon aikaa. Hajonneen koneen tilalle on saatava uusi kone mahdollisimman pian. Jopa viikon odotus voi tuntua ikuisuudelta. Monelle tässä tilanteessa pikavippi on ollut ainoa ratkaisu, että kestämättömästä tilanteesta on päästy eteenpäin. Lainan lyhentäminen pienissä erissä on selkeämpää, kuin odottaa palkkapäivää tai alkaa miettimään rahojen säästämistä.

 

 • Ei ole toivottavaa, että kenellekään koskaan käy mitenkään, mutta se taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, että tekevällä sattuu. Suomessa toki terveydenhuoltojärjestelmä on hyvällä mallilla, eikä sairaalakulut onneksi nouse vakavassakaan tapaturmassa satoihintuhansiin euroihin. Monelle kuitenkin sairaalassa muutamankin päivän olo voi olla iso lovi palkkapussiin. Tämä juuri sellainen arvaamaton tilanne, johon ei ole osannut talooudellisesti varautua. Mediassa hehkutenaan miten jokaisella täytyisi olla parin kuukauden palkka säästössä tilillään, mutta onko tämä monellekaan lapsiperheelle mahdollista. Tapaturman tai sairauden tullessa lainaa saattaa tarvita muutamasta sadasta eurosta noin tuhanteen euroon. Lainan takaisinmaksaminen onnistuu lainasopimuksessa luettavissa olevissa erissä, jotka lainapalveluista riippuen ovat parista viikosta jopa vuoteen.

 

 • Harvoin lomamatka tulee kenellekään yllätyksenä, mutta niinkin voi sattua! Yllättävän lomamatkan syynä voi olla esmerkiksi äkkilähtö. Ei ole mitenkään tavatonta päättää loman alussa, että hei eiköhän lähdetä sittenkin lomamatkalle, katsotaan mitä etelänmatkoja olisi vielä vapaana. Elämässä on hyvä välillä ottaa pieniä irtiottoja ja nauttia. Monesti esteenä on kuitenkin raha. Joskus voi olla paikallaan pienen lainan ottaminen, että unelmamatkan pystyy toteuttamaan. On hyvä myös muistaa ottaa lomaa varten matkavakuutus, joka kattaa tarvittaessa matkalla tapahtuvan loukkaantumisen tai sairastumisen. Matkavakuutus ei kuitenkaan korvaa kaikkea yllättävää lomamatkalla, joten reissuun lähtiessä on hyvä olla hieman ylimääräistä rahaa mukana.

 

Plussaa pikavipissä

 • Laina maksetaan aina nopeasti asiakkaan tilille
 • Sopiva lainaratkaisu, kun tarvitset lainaa heti käyttöösi
 • Lainahakemuksen täyttäminen on kaikkien pankkien asiakkaille maksutonta
 • Lainan asiakas saa käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa
 • Lainaa varten ei tarvitse hankkia henkilötakausta tai vakuuksia
 • 50 – 1000 euron pikavipin takaisinmaksuaika ei ole pitkä
 • Hakukriteerit pienessä lainassa on löyhemmät kuin suuremmassa lainassa

 

Miinusta pikavipissä

 • Ota pikavippiä vain harkitusti
 • Pikavippi on tarkoitettu nopeaan lainatarpeeseen, jos tarvitse lainaa enemmän ota kulutusluotto
 • Vanhaa lainaa ei koskaan kannata maksaa uudella pikavipillä
 • Jos haluat yhdistää lainoja, lue lisää lainojen yhdistämisestä

 

Lainahakemus avoinna jopa päivä

Lainahakemus on avoinna, joka päivä kellon ympäri. Ei ole väliä, koska täytät hakemuksen. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat nopeasti alustavan lainapäätöksen, missä kerrotaan voidaanko sinulle todennäköisesti myöntää pikavippi. Lopullisen lainapäätöksen saat, kun olet toimittanut lainapalveluun tarvittavat tiedot, kuten viimeisin palkkatosite. Jokaisella lainapalvelulla on omat hakuehtonsa, joten parhaiten tiedät mitä sinun tulee lähettää, kun täytät maksuttoman hakemuksen. Hakemuksen lähettäminen ja tarjouksen vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään sopimukseen. Vasta lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen olet velvollinen maksamaan lainan takaisin maksuohjelman mukaisesti. Muista tutustua sivuun: Lainalaskuri ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Muista täyttää hakemus aina huolellisesti ja rehellisesti. Huolimattomasti tai puutteellisesti täytetty hakemus, voi tarkoittaa hakemuksen automaattista hylkäämistä. Lainaa netistä ei saa yhtään sen heppoisemmin perustein kuin pankistakaan. Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee oman riskianalyysin hakijan tietojen perusteella. Tarkan arvion lainasi kuluista, korosta sekä lainaehdoista saat pyytämällä ilmaiset, riskittömät lainatarjoukset.

Jos sinulla on aikaa, kilpailuta useampi lainapalvelu ennen lainapäätöksen tekemistä. Lainapalveluilla on erilaisia lainatuotteita tarjottavana asiakkailleen. Osa lainapalveluista houkuttelee asiakkaakseen korottomalla lainalla. Koroton pikavippi yleensä tarkoittaa, että palvelun uusi asiakas saa lainan ilman korkoa ja kuluja. Laina tulee maksaa takaisin keskimäärin 30 päivän aikana kokonaisuudessaan, että tarjouksen edusta on asiakkaalle hyötyä.

 

Vuoden 2019 lakimuutos

Suomen lainasäädäntö sekä omavalvonta takaavat, että pikavipin ottaminen Suomen lainamarkkinoilla on turvallista ja luotettavaa. Vuonna 2013 kesäkuulla Suomeen astui voimaan laki, joka asetti korkokaton kaikille alle 2000 euron luotoille. Tämä oli tervetullut muutos, koska siihen mennessä luottojen kustannukset olivat ääripäästä toiseen. Selvityksen mukaan 2013 vuoden lakimuutos paransi kuluttajien asemaa huomattavasti eikä pikavippeihin kohdistuvaa ylivelkaantumista ollut havaittavissa enää niin paljon. Pikavippi on edelleen hyvä vaihtoehto, kun lainaa tarvitsee tietyn summan käyttöönsä. Lainan kulut ja korkomaksut ovat kohtuulliset ja lainaehdot selkeät.

Vuoden 2019 syksyllä astuu voimaa uusi, tiukempi laki, jossa lainojen korkokatto ei saa ylittää 20%. Myös perittävien lainakulujen kokonaissummaa tullaan rajoittamaan. Tulemme kertomaan tulevasta lakimuutoksesta tarkemmin, kun korkokaton yksityiskohdat tarkentuu.